Valken 1 draait wedstrijd volledig om na rust tegen Ilpendam

De wedstrijd van Valken 1 tegen Ilpendam kende twee totaal verschillende gezichten. Voor rust deed Valken weinig anders dan lange halen naar voren geven en kwamen de meeste spelers in de persoonlijke duels tekort. Ilpendam voetbalde beter en kwam met een uitstekende goal terecht op voorsprong. Er leek weinig hoop op beter voetbal in de tweede helft maar toch zou het na rust vele malen beter gaan en wist Valken de stand naar 4-1 te tillen.

In de metamorfose speelde invaller Brian Appelman een belangrijke rol. ‘Simpel spelen’ is meestal het devies van ervaren spelers, maar deze jongeling verstaat ook de kunst om de dingen niet moeilijker te maken dan ze zijn. Zo kiest hij slim positie om aanspeelbaar te zijn, neemt ballen zorgvuldig aan en zoekt de beste oplossing, die meestal ook inderdaad de ‘simpele’ oplossing is: tikkie breed, steekpassje, boogballetje, etcetera. Het elftal van Valken ging er ook als collectief beter van voetballen. Terecht werd Brian Appelman voor zijn optreden beloond met de titel ‘man of the match’.

De vier doelpunten van Valken kwamen op naam van Niels Timmer, Michael Helfensteijn en Jan Caspers. Niels Timmer benutte knap twee volkomen terecht gegeven strafschoppen in de fase dat er nog druk op stond. Na d3 strafschoppen van de aanvoerder stond het 2-1 en kon Ilpendam niet veel meer uitrichten omdat er ook een rode kaart aan de uitploeg was uitgedeeld. Michael Helfensteijn was zeer alert bij een rebound bij een schot van Jan Caspers, die later zelf bij een hoekschop overtuigend de vierde treffer maakte.

Valken gaat nu drie uitwedstrijden spelen, te beginnen komende week tegen Strandvogels, het elftal van oud-Valkentrainer Martin Glim.