Valken puntloos naar huis na 4-2 verlies tegen Rood-Wit Zaanstad

De competitie in de 4e klasse B is in de beslissende fase aanbeland. Als Valken een goed resultaat zou behalen in het uitduel tegen Rood-Wit Zaandstad, dan zou het er rooskleurig uitzien. Maar het zou anders uitpakken. De uitstekende voetballers van Rood-Wit legden ook nog eens het nodige venijn in hun spel en zetten zo de wedstrijd naar hun hand. Valken kwam drie keer op achterstand en kwam twee keer terug, maar drie keer bleek te veel gevraagd. Met een fraaie omhaal scoorde Rood-Wit de 4-2 en was het ‘klaar’ voor deze zonovergoten zondagmiddag.

Valken verloor maar heeft echt wel meegedaan in het interessante duel. Voetballend kwam Valken beter voor de dag dan in het thuisduel tegen dezelfde tegenstander. De goede aanvallende acties leverden helaas geen openingsdoelpunt op. Bij een vrije trap scoorde Rood-Wit wel en zo kwam Valken, niet voor het eerst in duels tegen directe concurrenten, op achterstand in plaats van op voorsprong. Jan Caspers maakte al wel vrij snel gelijk met een overtuigende afronding op een sterke steekpass van Rick Boon. Bij de 2-1 ging Rood-Wit er vandoor op rechts en kon de voorzet (te) makkelijk worden afgerond. Nog voor rust werd het gelijk door een fout van de keeper die de bal knullig verspeelde. Rick Boon profiteerde. Verder is de keeper van Rood-Wit overigens van grote klasse.

Na rust kon Valken niet doorzetten richting de winst. Rood-Wit bleef scherp en behendig spelen en uit alles bleek dat ook zij nog gaan voor het hoogst haalbare. Valken had wel kansen, zoals voor Michael Helfensteijn, Jan Caspers en Rick Boon, maar het doelpunt viel niet. Dat gebeurde wel aan de andere kant bij een penalty van Rood-Wit en de al eerder genoemde omhaal tot besluit. Wie nu naar de stand kijkt in de 4e klasse B ziet dat het een spannende toestand is. Normaal gesproken maken nog vijf ploegen kans op de titel. Valken ook. Maar dan moet er wel gewonnen worden, als eerste volgende week thuis tegen KGB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken