Valken naar de 2-0 winst in slotfase tegen KGB

Voorafgaand aan de wedstrijd Valken-KGB was het gehele complex een minuut stil uit medeleven met het gezin van selectiespeler Nick de Groot vanwege het overlijden van hun lieve dochtertje Esmee. Een indrukwekkend gebaar bij onvoorstelbaar leed. Alle sterkte gewenst aan Nick, Bonny en Lotte.

Valken 1 zou pas laat in het duel tegen KGB de winst naar zich toe trekken. Door twee doelpunten van Jan Caspers in de slotfase werd het 2-0, al schoot KGB bij een 1-0 stand vlak voor tijd nog op de paal. En zo heeft Valken dus zowel uit als thuis grote moeite gehad om KGB te verslaan en dat zou je gezien het grote verschil op de ranglijst niet verwachten. Maar het lukte wel en daar gaat het uiteindelijk om. Kansen op een doelpunt waren er gedurende de hele wedstrijd wel geweest. Michael Helfensteijn was helaas niet fit en miste daardoor zichtbaar de scherpte toen hij alleen nog de keeper voor zich had, Jan Caspers was een paar keer wat wild in zijn afronding (en raakte een keer de paal) en bij een schot van dichtbij van Rick Boon was er een sterke redding van de KGB-keeper, die aan de kant van de uitploeg tot de uitblinker zou uitgroeien. Valken-doelman Joost Volten hoefde tegen KGB minder vaak in actie te komen maar deed dat wel weergaloos bij een ‘streep” die naar de kruising vloog. Valken raakte voor rust ook nog de lat toen Joris Molenaar een leep schot produceerde.

In de tweede helft bestookten Jan Caspers, Rick Boon en Niels Timmer met schoten het KGB-doel, maar de al genoemde KGB-doelman stond zijn mannetje. Jan Caspers raakte nogmaals de paal en kopballen van Joris Molenaar en Rick Boon waren het net niet. Maar uiteindelijk bracht Jan Caspers uitkomst. De aanhouder wint en zo wist hij zijn sterke opponent op de doellijn toch nog twee keer te verschalken, terwijl KGB tussen de doelpunten door de bal nog op de paal schoot en gelijk had kunnen komen. De overwinning was tot opluchting van alles en iedereen die Valken graag mee zien blijven doen bovenin de Vierde Klasse B.