Valken verliest thuis van ALC door late tegentreffer

Als Valken de kampioenskansen in eigen hand wilde houden, moest er gewonnen worden van ALC. Dat zou helaas heel anders uitpakken, want met een late treffer pakte juist ALC de winst. De 0-1 nederlaag heeft tot gevolg dat de titelkansen voor Valken behoorlijk zijn geslonken. Valken zal dan over twee weken sowieso Sint George moeten verslaan. Sint George speelt daarvoor al tegen Dynamo, dus het resultaat van die wedstrijd doet er ook toe.

Hoewel een discutabel moment bij 0-0 Valken een penalty en dus de 1-0 voorsprong had kunnen opleveren, scoorde vlak erna ALC met een fraaie goal de 0-1. Rick Boon werd aangetikt binnen de zestienmeter maar de scheidsrechter ging er niet op in. De beoordeling van de leidsman is voor discussie vatbaar, maar de wedstrijd als geheel overziende moet ook worden vastgesteld dat Valken niet bij machte was de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het spel is wat stroef de laatste weken en op een zeker moment kiest de ploeg voortdurend voor ‘de lange bal’. Zonder veel succes.

In de eerste helft waren er hele goede kansen op een doelpunt voor Rick Boon (twee keer) en vlak daarna kon Niels Timmer bij een voorzet de bal net niet beroeren. Dat was jammer. In de tweede helft kwam het doelpunt er ook niet van, zelfs niet bij grote kansen binnen een meter van de doellijn nadat het al 0-1 stond. Laten we bij dit teleurstellende resultaat niet vergeten dat Valken al een periodetitel op zak heeft. Daarom zal Valken de komende wedstrijden vrijuit kunnen voetballen en wie weet wat dat nog oplevert. Op 5 mei speelt Valken niet en op 12 mei reist Valken af naar Spierdijk voor het duel tegen Sint George, dat er nu het beste voor staat met het oog op de titel.