Gelijkspel Valken tegen kampioen Sint George

Valken heeft 2-2 gelijkgespeeld tegen Sint George. De tegenstander uit Spierdijk had aan dat ene punt genoeg voor het kampioenschap. Het feest barstte los op het naast de kermis gelegen hoofdveld, waar zich in de tumultueuze slotfase in feite ook een kermis afspeelde met vier rode kaarten voor Valken, een voorsprong toen Valken met 9 man speelde en de gelijkmaker via het hoofd van de Sint George keeper die bij een laatste poging mee naar voren was gegaan.

Er is veel om over na te praten, genoeg stof voor discussie, zelfs nog genoeg om het er in Venhuizen met de Pinksterkermis over te hebben. Als de scheidsrechter geen rood maar geel zou hebben gegeven aan Lorenzo van de Beek die naar de bal gleed terwijl de Sint George-verdediger dat met dezelfde overgave deed, dan was er waarschijnlijk geen enkele rode kaart getrokken. Een hard duel, maar wel van beide kanten. Van het een kwam vervolgens het ander. Tim Stammes moest van het veld na een ogenschijnlijk correcte ingreep die de scheidsrechter van zeer grote afstand halverwege het veld beoordeelde als penalty. Keeper Joost Volten keerde de strafschop en had nog veel meer topreddingen. Maar helaas moest de doelman bij een redding buiten de zestien wegens hands ook van het veld. En dat terwijl kort ervoor sprake was van buitenspel waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal negeerde. Dat soort dingen, en bovendien nog rood voor coach Remco Wachter omdat hij in het veld stond, terwijl het spel voor een blessurebehandeling stil lag.

En dat allemaal terwijl de wedstrijd steeds meer een titanenstrijd was geworden. Een spannend schouwspel. Valken kwam op 0-1 door Jan Caspers. Nog voor rust maakte Sint George gelijk. Na rust scoorde Valken dus in ondertal de 2-1 via Michael Helfensteijn waarbij mogelijk Twan van Dulmen de bal nog raakte. Tot slot volgde dan de 2-2 met die curieuze kampioenstreffer met een hoofdrol voor de keeper.

Voor Sint George een mooie climax. De hartelijke felicitaties aan de kampioenen uit Spierdijk. Voor Valken dus duidelijk een anti-climax. Maar we laten ons niet gek maken. Het seizoen is over het geheel genomen meer dan de moeite waard en Valken gaat nog op voor de nacompetitie. Maar eerst nog twee duels tegen het al gedegradeerde ploegen Hauwert en tegen MOC, dat via de nacompetitie degradatie moet zien te voorkomen.

Voor aanvang fakkels met rook in de kleuren van de aanstaande kampioen. Een spectaculaire begin van een even spectaculair duel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken